Stiže Prvi maj, a sa njim i neradni dani: Kako da iskombinujete devet dana odmora

Za Prvi maj je odlična prilika da ponovo spojite dane od starog godišnjeg odmora

19.04.2023. 12:15
  • Podeli:
odmor_noge_shutterstock Cropped.jpg Foto: Shutterstock

Sreća se osmehnula svim radnicima ove godine jer 1. i 2. maj koji su tradicionalno slobodni dani naslonili su se na vikend.

Kako ova dva dana padaju u ponedeljak i utorak, oba dana će biti neradna, a zajedno sa slobodnim vikendom dobijate četiri dana odmora.

Ako postoji mogućnost da dobijete još tri slobodna dana, odnosno da ste slobodni sredu, četvrtak i petak, na taj način biste dobili čitavih devet dana slobodno, a da pritom koristite samo tri dana od godišnjeg odmora.

Do kraja godine nije ostalo još mnogo neradnih dana, pa tako prvi slobodan dan biće 28. juni kada je prvi dan Kurbanskog bajrama za pripadnike islamske zajednice.

Nakon toga, prvi neradni dan je Dan primirja u Prvom svetskom ratu odnosno 11. novembar.

Do Nove godine neradni dan će imati još i katolici - naime, za sve katolike slobodan je dan 25. decembar kada se slavi katolički Božić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()