Stravičan snimak iz Sremske Mitrovice: Nevreme otkačilo splav sa restoranom i čamce

Zbog razornog nevremena koje je zahvatilo Sremsku Mitrovicu, proglašena je vanredna situacija danas u 8 sati u tom gradu.

20.07.2023. 12:44
  • Podeli:
splav sremska mitrovica fb moj grad sremska mitrovica-64b90fb6496b2.webp Foto: Facebook/Moj grad Sremska Mitrovica

Tokom jučerašnjeg nevremena u Sremskoj Mitrovici olujni vetar je pokidao vezove jednog splava za koji su bili privezani čamci i Sava ih je odnela nizvodno.

Na Fejsbuk stranici "Moj Grad Sremska Mitrovica" se pojavio stravičan snimak na kome se vidi kako jak vetar nekontrolisano nosi niz reku splav na kome se inače nalazi i jedan ugostiteljski objekat i čamce privezane za njega.

Kako se nezvanično saznaje oni su se zaustavili kod teretnog mosta i srećom niko nije povređen.

Oluja je sinoć čupala drveće i rušila krovove i načinila velike štete u gradu i okolini. Sinoć su intervenisali na vodi i spasioci i pripadnici snaga bezbednosti.

Zbog razornog nevremena koje je zahvatilo Sremsku Mitrovicu, proglašena je vanredna situacija danas u 8 sati u tom gradu. Sve komunalne službe dobile su nalog da raščišćavaju teren po selima i gradu, a gradska plaža će do daljeg biti zabranjena za posetioce zbog mogućeg pada odlomljenih grana i napuklog drveća.

Oko 40 ljudi zatrazilo je od sinoć medicinsku pomoć s teritorije Mitrovice zbog povreda nastalih usled nevremena, a dvoje je sa težim povredama transportovano u Beograd na dalje lečenje.

Nema ljudskih zrtava, ali je pričinjena velika materijalna šteta.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()