Studentski dom i menza kao premija: UNA proverila šta čeka brucoše ako dobiju državni smeštaj

Cene sobe variraju od 1.500 do 2.790 dinara mesečno, u zavisnosti od kategorije

Autor: Una Đuričić
04.09.2024. 20:30
  • Podeli:

Početkom septembra sve brucoše koji nisu iz Beograda muči ista briga - gde će živeti tokom prva dva semestra studiranja. Studentski budžet uglavnom, kako oni kažu, ne može da isprati cene kirija u gradu, i zato je zainteresovanost za smeštaj u domovima velika, kažu iz Studentskog centra. Prijava za dom je već počela i trajaće do 16. septembra.

Puni očekivanja i sa svim potrebnim papirima, brušoci su spremni da prijavom za dom i zvanično počnu studentski život... Najviše ih raduje druženje sa kolegama, kao i provod koji je neizbežan posle predavanja.

Da će studentski život biti zaista pun druženja i zabave, potvrdili su nam i stariji studenti.

„Jeste tako, evo ja sam već petu godinu ovde, studentski život je naravno prelep, zato što nas ima mnogo. Ima nas u ženskoj kuli 600, a još toliko i u muškoj. Tu smo svi, prelepo je, družimo se uvek“, kažu nam.

U svakom od 14 studentskih domova, nalaze se čitaonica, perionice veša i sportski sadržaji.

„Od ukupnog kapaciteta ustanove, 60 odsto čak su sobe prve kategorije, sa kupatilima u sobama, nešto oko 90 odsto studenata boravi u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, neki mali procenat je u jednokrevetnim, četvorokrevetnim i petokrevetnim“, objašnjava za UNU PR ustanove "Studentski centar Beograd" Sandrina Džetić.

Cene sobe variraju od 1.500 do 2.790 dinara mesečno, u zavisnosti od kategorije, a pored niske kirije najveća prednost za studente je upravo menza.

„Što se tiče ishrane, ishrana je u studentskim restoranima, studenti koji se finansiraju u budžetu, njima cena za tri obroka dnevno iznosi 266 dinara. 120 dinara je za kompletan ručak, 66 dinara za doručak i 90 dinara je večera“, ističe Džetić.

Za pristojan stan u Beogradu, bez hrane, treba izdvojiti oko 300 evra, zato kada uporedite cenu od oko 80 evra za smeštaj i hranu na mesečnom nivou u domu, jasno je zašto je zainteresovanost velika.

Da li će dobiti mesto u domu, brucoši će saznati 25. septembra, kada će zvanično moći i da počnu sa selidbom u svoj novi dom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()