Sve funkcioniše: Oglasio se dr Marković nakon problema sa klimom u GAK Narodni front

Zamenjeni klimatizacioni sistemi koji nisu funkcionisali

24.07.2024. 08:44
  • Podeli:
tamara_darko_emili_izlazak_10092023_0034-669a3d487a2cd.webp Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Pomoćnik direktora za nemedicinske poslove u GAK "Narodni front" doktor Radomir Marković rekao je danas da su zamenjeni svi klimatizacioni sistemi koji su bili van funkcije u toj ustanovi i da pacijenti u sobama imaju klimu i pristojne uslove za boravak.

Marković je rekao za Tanjug da glavne prostorije u bolnici, porodilište i operaciona sala nisu bili bez klimatizacije i da aktivnosti u njima nisu bile ugrožene.

"Klimatizacije pod pritiskom ovolikih temperatura koje su trajale danima popustile su u tim pikovima zato što je to bilo u kontinuitetu, ali nakon sanacije samog sistema za klimatizaciju sada nema nikakvih problema i sve sobe su klimatizovane", rekao je on.

Marković je rekao da su se operacije obavljale neometano i da pacijenti nisu bili otkazani, samo da nisu bile prijatne temperature u sobama u kojima borave pacijenti pre ili posle operacije, što se sada rešilo.

"Porodilje su imale dosta razumevanja za ovu situaciju koja je naišla, jer nismo mi bili izolovani slučaj da se to samo desilo kod nas i nigde drugde. I na drugim mestima sistemi su prosto otkazivali, vi ne znate da li će nešto otkazati dok ne dođu ovoliko visoke temperature. Broj porođaja i pregleda ne opada, operacije ne otkazujemo, poverenje pacijenata u našu ustanovu nije poljuljano i naravno sve radimo da ono i dalje ostane tako", rekao je Marković.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()