Svet deli tugu sa Srbijom: Sa svih strana stižu telegrami saučešća

Tragedija kakva se u našoj zemlji nikad nije dogodila

03.05.2023. 15:53
  • Podeli:
žalost smrt tuga policija Tanjug Ap Darko Vojinovic-64526725195db.webp Foto: Tanjug/Darko Vojinović

Nakon nezapamćene tragedije koja je danas zadesila našu zemlju, oglasili su se brojni svetski zvaničnici i uputili telegrame saučešća.

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil, izjavio je danas da je zajedno, sa svima u ambasadi, tužan i u šoku i poručio da Amerika i svet dele tugu Srbije.

Hil je izrazio saučešće porodicama i prijateljima poginulih u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru u Beogradu.

"Smrt jednog deteta je tragedija. Neizdrživo je da toliki broj bude ubijen tamo gde bi trebalo da se oseća najbezbednijim", napisao je Hil na Tviteru. 

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji takođe je uputio danas saučešće porodicama žrtava pucnjave u beogradskoj osnovnoj školi i poželeo brz oporavak ranjenima.

Varhelji je na Tviteru naveo da je reč o "užasnim vestima". 

"Moja iskreno saučešće porodicama i prijateljima žrtava i želim brz oporavak ranjenima", naveo je Varhelji.

I predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel izjavio je danas iskreno saučešće zbog jutrošnje pucnjave.

"Moje iskreno saučešće u svetlu tragične pucnjave danas u Beogradu. Naše misli su sa srpskim narodom, a posebno sa porodicama, prijateljima i najmilijima svih poginulih i povređenih u ovom napadu", napisao je Mišel na Tviteru.

Članica Evropskog parlamenta i izvestilac za KiM Viola fon Kramon takođe je izjavila da je tužna zbog tragične vesti o pucnjavi u osnovnoj školi u Beogradu.

"Duboko sam šokirana i tužna zbog tragične vesti o smrtonosnoj pucnjavi u OŠ 'Vladislav Ribnikar' u Beogradu", navela je fon Kramon na Tviteru.

Ona je izrazila iskreno saučešće i dodala da je u mislima sa porodicama stradalih, njihovim prijateljima, nastavnicima i svim građanima Srbije "u ovom veoma teškom trenutku".

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik saopštio je danas da je šokiran vestima o pucnjavi u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i pozvao na temeljnu istragu ovog "užasnog i ubistvenog slučaja oružanog nasilja". 

Bilčik je uputio saučešće porodicama žrtava. 

"Duboko sam šokiran vestima o smrtnosnoj pucnjavi u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu. Moje iskreno saučešće porodicama žrtava. Pozivam na temeljnu istragu ovog užasnog i ubitačnog slučaja oružanog nasilja", naveo je Bilčik na Tviteru.

U pucnjavi koja se jutros dogodila u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru ubijeno je osmoro učenika i jedan radnik obezbeđenja. Povređeno je ukupno sedmoro ljudi, među kojima je šestoro đaka i jedna nastavnica, a oni su prebačeni u Urgentni centar i Tiršovu.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()