Tlo u Srbiji se triput treslo od jutros

Nakon jučerašnjeg dana, i danas u Srbiji zabeleženi zemljotresi

08.02.2023. 14:31
  • Podeli:
zemljotres potres shutterstock.jpg Foto: Shutterstock

Tri manja zemljotresa zatresla su danas i našu zemlju.

Prvo je Republički seizmološki zavod zabeležio jutros oko 10 časova zemljotres jačine 2,0 stepena po Rihteru kod Donjeg Milanovca. 

Potom je oko 10,30 časova zabeležen manji zemljotres jačine 1,7 stepeni po Rihterovoj skali na teritoriji Majdanpeka.

Treći zemljotres usledio je u 12,38 časova i bio je jačine 2,1 stepen po Rihterovoj skali.

Ova tri zemljotresa usledila su nakon jučerašnja tri takođe manja zemljotresa. Jutros se tlo kratko zatreslo i u Severnoj Makedoniji.

Podsetimo, geolog Dragan Milovanović sa Geološko-rudarskog fakulteta u Beogradu juče je izneo procenu da Srbija nije toliko ugrožena kada su u pitanju zemljotresi ali je naveo da je prvi potencijalno tektonski aktivan prostor Beograd, preko Avale, dole na Kopaonik, Kraljevo, Ibarski, dole preko Kosova, a drugi je prostor koji kreće prema Bosni, Banjaluci, Italiji do Zagreba.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()