Topli obroci za korisnike narodne kuhinje u Lazarevcu konačno stižu na vreme

Lazarevački Crveni krst je dobio novo vozilo sa specijalno izolovanom karoserijom koja održava temperaturu, pa će hrana uvek stizati topla

Autor: Zvonko Ninkov
11.01.2023. 19:51
  • Podeli:
Kombi_donacija_narodna kuhinja_Lazarevac_Foto UNA-63bf0796bafb6.webp Foto: UNA

Blizu 600 korisnika narodne kuhinje na teritoriji Lazarevca, u poslednjih nekoliko godina, često su dobijali obroke sa zakašnjenjem, a i kada konačno stignu, bili su hladni.

Sve to dešavalo se jer je tamošnji Crveni krst kuburio sa dostavom, ali je taj problem sada rešen.

Ne samo da je lazarevački Crveni krst dobio novo vozilo, već je reč o kombiju koji ima specijalno izolovanu karoseriju koja održava temperaturu. Tako će hrana uvek stizati topla do korisnika, što je do sada bio najveći problem.

"To je bilo staro i dotrajalo vozilo. Ovom donacijom rešićemo sve probleme. Nadam se da više neće biti niti kašnjenja obroka, niti bilo čega", kaže sekretar Crvenog krsta u Lazarevcu Zoran Gavrilović.

Donacija je u Lazarevac stigla zahvaljujući organizaciji Help i ambasadi Nemačke u Srbiji, koji su i simbolično uručili ključeve Crvenom krstu.

"Sada ispunjavamo sve kriterijume za prevoz hrane", kaže Gavrilović.

"Ključno poverenje u svakom društvu je da niko ne ostane zaboravljen. Osetljive grupe, stari, manjine... Svima njima je potrebna posebna pomoć da bi ostvarili svoja prava na dostojan život. Mi iz nemačke ambasade srećni smo kada pomažemo takve inicijative", istakla je ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad.

"Prvi put smo se sreli tokom poplava 2014. godine. Tad smo uspostavili izuzetnu saradnju koja traje do danas. I moram da kažem da mi imamo izuzetno poštovanje i divljenje prema radu Crvenog krsta", rekla je Aleksandra Brkić iz organizacije Help.

Čitava donacije finansirana je sa 90 odsto sredstava organizacije Help, a preostali deo obezbedili su Opština Lazarevac i Crveni krst Beograda.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()