Tradicionalna praznična humanost: Uručeni novogodišnji paketići deci Prihvatilišta

Od 2011. godine deca šalju crteže i pisma za Deda Mraza na adresu Fabrike

21.12.2023. 20:07
  • Podeli:
novogodišnji humanitarni događaj - foto UNA 2-6584808e04da3.webp Foto: UNA

Agencija Fabrika, u saradnji sa Narodnim muzejom Srbije (NMS), priredila je večeras tradicionalni humanitarni "Novogodišnji modni događaj za decu Prihvatilišta", u atrijumu NMS-a.

Novogodišnje paketiće deci Prihvatilišta, u kojima su bili po njihovim željama skejtovi, ogrlice, čizme, auto na daljinski i drugo, uručivali su glumci Vučić Perović, Jana Milić, Nenad Okanović i drugi.

Gitara, frula, kuhinja za barbiku, kopačke i smart časovnik bili su među raznolikim željama 48 devojčica i dečaka Prihvatilišta za decu Beograda, darovi brojnih kompanija, koje su uručivali i Radoš Bajić, Miodrag Radonjić, Stefan Pijale i drugi.

Po tradiciji od 2011. godine deca šalju crteže i pisma za Deda Mraza na adresu Fabrike, a pored toga svako dete može poželeti ko će im uručiti paketić od poznatih ličnosti, među kojima glumci, pevači, sportisti i drugi.

Foto: UNA

Bajić se obratio prisutnima u ispunjenom atrijumu poželevši deci da imaju srećno odrastanje i život, i istakao da vlasnica Fabrike Vesna Mandić ovakvim akcijama "ulaže ogromnu energiju u dobročinstvo i plemenitost".

"Deca moraju dobiti od svih nas, od društva, pravo na detinjstvo", poručio je Bajić.

Mandić je posebno pomenula privrženost manifestaciji prisutnih glumaca Branke Pujić i Vuka Kostića, koji su nagrađeni burnim aplauzom.

Foto: UNA

Direktorka Prihvatilišta za decu Beograda Danijela Stajković je poručila da su presrećni što imaju ovakvu manifestaciju, podsetivši da pre desetak godina nisu imali ništa, a paketići su za decu predstavljali malo bogatstvo.

"Svi vi ste nam davali snage da rastemo, da budemo ustanova dostojna dece. Svi vi nikad niste rekli ne, kad god je trebalo", zahvalila se Stojković prisutnima, kojima su na kraju deca zapevala svoju pesmu sa porukom - "Pobedi".

U okviru programa organizovana je i modna revija "Etiquette" kreatorke Melise Hujić, kao i firme Bogner, a posetioci su mogli kupiti likovne radove dece i suvenire u humanitarne svrhe. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()