Tragična smrt otvara pitanje: Da li smo u opasnosti od pasa na ulicama?

Psi koji su nasmrt izujedali Vladana Radosavljevića smešteni su u karantin Veterine Beograd, iz koje tvrde da u širem centru Beograda nevlasničkih pasa praktično više i nema

05.01.2023. 12:49
  • Podeli:
Psi_staford_Foto Pixabay-63b6b3bb3cf46.webp Foto: Pixabay / Ilustracija

Psi koji su juče u Velikoj Ivanči kod Mladenovca nasmrt izujedali Vladana Radosavljevića i teško povredili njegovu suprugu su vlasnički psi, koji su živeli su u dvorištu gde su imali svoje kućice.

Ekipe Veterine Beograd juče su iznele pse iz dvorišta i oni trenutno nalaze u karantinu, gde će ostati najmanje tri nedelje a njihovu dalju sudbinu će odrediti sud i nadležni organi, potvrdio je za Tanjug direktor Javno-komunalnog preduzeća "Veterina Beograd" Budimir Grubić.

Ovaj strašan slučaj otvara pitanje neodgovornog ponašanja vlasnika pasa prema njihovim ljubimcima. Grubić, međutim, kaže da je u prethodnom periodu dosta urađeno na rešavanju tog problema.

"U samom širem centru grada, nevlasničkih pasa praktično više i nema. Krenuli smo u borbu protiv neodgovornog vlasništva u najširem krugu Grada Beograda i u celoj Srbiji. Dajemo sve od sebe da do ovakvih incidenata i ovakvih neverovatnih događaja ne dođe", istakao je Grubić.

Direktor Veterine Beograd kaže da je predložena nacionalna strategija za rešavanja ovakve vrste problema i nada se da će predložena rešenja iz strategije biti uneta i u zakon i u svest ljudi – kako se tragedije poput jučerašnje nikada više ne bi ponovile.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()