Treći upisni rok na Univerzitetu u Beogradu: Još ima slobodnih mesta na fakultetima

Grčić je poručila da je manja zainteresovanost na određenim studijskim programima na Filološkom fakultetu, Poljoprivrednom fakultetu, odnosno na onim studijskim programima koji obrazuju buduće profesore

27.09.2022. 11:38
  • Podeli:
studenti_pixabay.jpg Foto: Pixabay

Treći upisni rok na Univerzitetu u Beogradu biće završen 30. septembra, kako bi 3. oktobra mogla neometano da počne nova akademska godina, izjavila je danas student prorektor UB Ana Grčić.

"Na određenim fakultetima našeg univerziteta i pre će moći da počne školska godina. Na tehničkim fakultetima održavaju se pripremne nastave za početak i ono što nas cele ove nedelje očekuje je i svečanost povodom prijema brucoša", rekla je Grčić za Tanjug.

Ona je podsetila da je posle prvog upisnog roka ostalo 3.001 slobodno mesto na fakultetima UB, kao i da je do 15. septembra trajao drugi upisni rok, te da će se 30. septembra, kada se završi treći upisni rok, saznati da li je ostalo slobodnih mesta ili ne.

"Ove godine imali smo manju tražnju na fakultetima tehničkih nauka, tu je ostalo više slobodnih mesta, a fakulteti za koje vlada najveće interesovanje brzo su popunili svoja mesta. To su ETF, FON, Arhitektonski fakultet, Saobraćajni fakultet, Fakultet političkih nauka i Fakultet veterinarske medicine", navela je Grčić.

Grčić je poručila da je manja zainteresovanost na određenim studijskim programima na Filološkom fakultetu, Poljoprivrednom fakultetu, odnosno na onim studijskim programima koji obrazuju buduće profesore - matematika, književnost, Učiteljski fakultet.

Ona je, odgovarajući na pitanje o mestima u studentskim domovima, rekla da ove godine vlada veća zainteresovanost za Ustanovu Studentski centar "Beograd", gde je prijavljeno više od 2.700 zainteresovanih brucoša.

"Raspodela je počela juče i traje do 28. septembra za devojke, a 28. i 29. septembra biće raspodela za momke. Više od 1.200 brucoša će se useliti ove nedelje u domove", dodala je Grčić.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()