Trovanje radnika u fabrici u Aleksincu: Šestoro primljeno u UKC Niš

Svi pacijenti su stigli u svesnom stanju

18.01.2024. 08:29
  • Podeli:
bolnica-medicinsko-osoblje-sestre-shutterstock-638a0fb3de3e6.webp Foto: Shutterstock

U Urgentni centar Univerzitetskog kliničkog centra Niš, tokom noći je primljeno šest pacijenata iz Aleksinca, gde je sinoć došlo do masovnog trovanja od isparenja u fabrici "Magna", a na daljem bolničkom lečenju zadržane su tri osobe.

Kako je navedeno iz UKC Niš, odmah nakon prijema, svi pacijenti - četiri ženske osobe i dva muškarca - hitno su dijagnostički obrađeni, primenjena je terapija i uzeta je krv na analizu za toksikološki skrining.

Od svih pacijenata koji su prošli dijagnostičke procedure, radi dalje opservacije su zadržane dve pacijentkinje B.U. (45) i D.P. (47) i pacijent M.K. (29). 
Svi su svesni, komunikativni i potpuno hemodinamski stabilni.

Tokom noći, nakon svih procedura na kućno lečenje, u potpuno stabilnom stanju otpuštene su dve osobe - pacijent S. N. (23) i pacijentkinja S. J. (25).

Kad je reč o šestoj primljenoj pacijentkinji M.S. (20), ona je još odmah nakon prijema, na lični zahtev, u potpuno stabilnom stanju otišla kući.

Lekari UKC Niš, kako to protokoli nalažu, odmah su obavestili i nacionalni centar za trovanje VMA i sa njima su takođe bili u kontaktu tokom čitave noći.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()