U beogradskih hotelima nema više slobodnih kreveta za Novu godinu

U hotelima glavnog grada više nema slobodnog kreveta. Turisti dolaze sa svih strana sveta i zadržavaju u proseku tri, četiri dana.

30.12.2022. 21:39
  • Podeli:
beograd foto facebook beogradska zima-63af4c2185e58.webp Foto: Facebook@Beogradska zima

Beograd već više godina nosi neformalnu titulu najzabavnije prestonice u ovom delu Evrope, naročito tokom novogodišnjih praznika.

Koncerti na otvorenom, restorani, klubovi i tradicionalne kafane u Skadarliji. Sve to boravak stranaca u našem gradu, čini uzbudljivim.

Hotelijeri, svuda u svetu, obično sačuvaju nekoliko slobodnih soba za stalne goste koji se iznenada pojave. Beogradski hotelijeri ovih dana sebi ne mogu da priušte taj luksuz. Puni su do poslednjeg mesta.

"Puno gostiju dolazi iz dijaspore, zatim puno bugarskih državljana koji dolaze na doček Nove godine u Beograd, ali isto tako imamo veliki broj gostiju koji dolaze sa Bliskog istoka", navodi Aleksandar Vasiljević, predsednik UO HORES-a.

Da nije privatnog smeštaja, Beograd ne bi bio u stanju da smesti sve svoje goste.

"Privatnog smeštaja imamo taman da sve koji dođu u Beograd ugostimo i to samo govori da ceo ovaj rast, dvostruki rast privatnog smeštaja u odnosu na 2020. godinu, nije uzaludan, jer zaista su nam potrebni novi kapaciteti", ističe Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.

Ulice pune turista potvrđuju nedavni izveštaj Evropske turističke komisije da Beograd i Srbija imaju najveći porast broja stranih gostiju u odnosu na 2019. godinu, prenosi RTS.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()