U Beogradu počeo sa radom Servisni centar sa brojem 11-0-11

Sve gradske službe na ovaj način su objedinjenje u jedan servisni centar sa jedinstvenim pozivnim brojem

14.03.2023. 18:48
  • Podeli:
servisni centar beoinfo-6410b2cb54b1e.webp Foto: Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je da će od danas sve gradske službe koje su do sada imale svoj infocentar i različite brojeve telefona biti objedinjeni u sistemu Servisnog centra 11-0-11 sa tim jedinstvenim pozivnim brojem.

Danas otvoreni centar radiće će 24 sata, u smeni će biti 65 ljudi, a noću sa malo manje kapaciteta. 

Kako je naglasio beogradski gradonačelnik, u tom sistemu će biti  Komunalna policija, inspekcija, Infostan, JP Gradsko Stambeno, Parking servis, javno osvetljenje, javni prevoz, Beogadski vodovod i kanalizacija, beogradske elektrane, Gradska čistoća, Zelenilo Beograd, Beograd put, kao i Beogradske pijace i Veterina Beograd. 

On je rekao da će pokušati da do kraja kalendarske godine u čitav sistem  uključe sve ustanove u gradu i da misli na ustanove kulture i sportske centre i da očekuje da do 1. januara 2024. godine ne postoji nijedan broj u okviru gradske uprave osim broja 11-0-11. 

''Mislim da je ovo revolucija u komunikaciji sa Beograđanima, revolucija u podizanju pripravnosti svih gradskih službi. Postojaće jasna pravila kako se prijavljuje i šta je ono što tražite. Rok će biti 72 časa da vam se da informacija o pitanju koje ste postavili. Rešenje ne, jer postoje stvari koje ne možete rešiti za 72 sata'', precizirao je gradonačelnik.

''Mi ćemo informisati ljude kome treba da se jave.  Da li republičkoj službi ili preduzeću. Uputićemo građane na adresu na kojoj može da dobije informaciju", rekao je Šapić i dodao da će biti rigorozni za sve koji budu ometali ili zloupotrebljavali servis.

Najavio je da će ovih dana u ulazima zgrada biti postavljene info-table na kojima će se naći određene servisne informacije.

''Info table su iskorak. Pokušaćemo da napravimo aplikaciju na kojoj se ukuca ime kraja i gde će biti sve informacije, na primer radovi u Višnjičkoj ulici i pisaće koliko će trajati, stanje saobraćaja, i slično'', rekao je gradonačelnik.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()