U bolnici u Sremskoj Mitrovici od sada dozvoljena pratnja porodiljama na porođaju

UNA saznaje usvojen zahtev sa protesta u Sremskoj Mitrovici

Autor: Web UNA Srbija
22.01.2024. 18:21
  • Podeli:
porodilište, beba, bebe, porođaj - shutterstock-65aa85184a8e8.webp Foto: Shutterstock

Od danas će u opštoj bolnici Sremske Mitrovice biti dozvoljena besplatna pratnja porodiljama na porođaju nakon što je usvojen zahtev sa protesta podrške majkama u Sremskoj Mitrovici, potvrđeno je za Una TV. 

Kako saznajemo, to je organizatorima protesta obećao načelnik ginekologije. Na današnjem sastanku sa upravnim odborom bolnice donete su dve odluke - da pratnja bude besplatna ali i da porodilje imaju mogućnost da biraju ko će im biti u pratnji na porođaju. 

To je bio zahtev na protestu podrške majkama u tom gradu.

Kako su tada naveli, "to je zahtev za teritoriju cele Srbije, a naročito za Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici čijem rukovodstvu je dat rok od pet dana za ispunjenje zahteva. Poruka je jasna - porođaj bez straha i kazna za odgovorne."

Podsetimo, pripadnici MUP-a u Sremskoj Mitrovici uhapsili su M. M., lekara Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv zdravlja ljudi, saopštio je MUP.

Prethodno je u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici sproveden unutrašnji nadzor zbog smrti bebe koja je rođena u toj ustanovi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()