U crkvi Svetog Marka služen parastos stradalima u hrvatskoj akciji "Oluja"

Pored velikog broja građana, parastosu je, između ostalih, prisustvovao i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić

04.08.2023. 10:45
  • Podeli:
Šapić OLUJA UNA-64ccb9ebd4dc2.webp Foto: UNA

U crkvi Svetog Marka u Beogradu danas je služen parastos stradalima u hrvatskoj akciji "Oluja".

Pored velikog broja građana, parastosu je, između ostalih, prisustvovao i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Šapić je, kako je najavljeno, nakon parastosa položio venac na Spomenik srpskim žrtvama stradalim u ratovima 1991–2000. godine na prostoru bivše Jugoslavije.

Foto: UNA

Parastos je organizovalo udruženje "Zavičaj".

Akcija "Oluja" je najmasovnije i jedno od najsurovijih etničkih čišćenja koje se dogodilo u ratovima na prostorima bivše SFRJ, a u toj akciji ubijeno je i nestalo više od 1.700 Srba, a proterano više od 250.000.

Akcija je počela 4. avgusta 1995. godine, ofanzivom hrvatske vojske i policije i jedinica Hrvatskog veća odbrane na području tadašnje Republike Srpske Krajine, odnosno Banije, Korduna, Like i severne Dalmacije, uprkos tome što se ta oblast nalazila pod zaštitom Ujedinjenih nacija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()