Ugašen požar kod Raške: Podvig Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice

U toku je dogašivanje požara

26.07.2024. 17:12
  • Podeli:
požar kod raške mup srbije-66a3bc6e8d424.webp Foto: MUP Srbije

Po nalogu potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića danas su u mesto Brvenica kod Raške upućeni pripadnici Helikopterske jedinice sa helikopterom "Bell 212" kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogli u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak. Efikasnom zajedničkom akcijom, požar je ubrzo lokalizovan, sopšteno je iz MUP.

Vatrogasci-spasioci su od juče angažovani na gašenju požara borove šume, a zbog nepristupačnosti terena i nemogućnosti prilaska celoj opožarenoj površini, angažovana je i Helikopterska jedinica sa pet članova posade.

U toku je dogašivanje požara koji je zahvatio površinu od oko četiri hektara, a u intervenciji učestvuje 27 vatrogasaca-spasilaca sa 10 vozila iz vatrogasno-spasilačkih jedinica Raška, Kraljevo, Ušće, Kopaonik i Novi Pazar, tri pripadnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice SVS, kao i 7 radnika JP „Srbijašume“ sa vozilom.

Inače, od početka godine pripadnici Sektora za vanredne situacije intervenisali su na ukupno 14.960 požara i eksplozija, od čega je bilo 9.921 požara na otvorenom prostoru. Svi požari lokalizovani su u roku od 24 časa od trenutka dojave.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()