UNA je bila na Novobeogradskoj porodičnoj biciklijadi: Promocija bezbednosti, druženja i slobode

Cilj programa je promocija vožnje bicikla kao rekreativne aktivnosti namenjene građanima svih uzrasta

Autor: Tijana Škodrić
26.05.2024. 20:42
  • Podeli:

Brojni građani okupili su se ispred opštine Novi Beograd, gde je od 12 časova počela druga po redu manifestacija "Novobeogradska porodična biciklijada". Cilj vožnje je provođenje kvalitetnog vremena sa najbližima, ali i edukacija o bezbednosti u saobraćaju.

Dvotočkaši su okupirali Novi Beograd! Učesnici biciklijade uživali su u trci kojoj su prethodile brojne aktivnosti.

Zanimljiv edukativno-zabavni program uključivao je predstavu, trke na guralicama, ali i poligone gde su najmlađi vežbali da voze.

"Želimo da od ovoga napravimo tradicionalan događaj i da uvek govorimo o bezbednosti, da pravimo nove staze i da bicikl promovišemo kao alternativu svim ovim gužvama u saobraćaju", rekao je Bojan Bovak, predsednik GO Novi Beograd.

"Želimo da sa novobeogradskom opštinom započnemo celu inicijativu, tu je Zemun, tu je Čukarica, koji imaju isto dobru mogućnost, logistiku i staze i ravne predele - staze gde može da se koristi bicikl kao prevozno sredstvo, do škole, do drugara, na posao", kaže profesionalni biciklista i četvorostruki učesnik olimpijskih igara Ivan Stević.

Foto: UNA

Stević je osnovao Udruženje Tour de Fun, koje je jedan od organizatora manifestacije.

"Ja kao roditelj šaljem roditeljima poruku - morate da provedete vreme sa decom i da ih pustite jer oni žele adrenalin, žele slobodu, a to je zato jer je bicikla jednako sloboda, to je jednostavno", zaključuje Stević.

Prisutni roditelji se sa time potpuno slažu.

Foto: UNA

"Mi stalno vozimo bicikl, vozimo rolere, stalno negde posle škole idemo, skitamo... Jednostavno i mi imamo dosta vremena jer oboje predajemo u školi, pa kad je prepodne-poslepodne, stalno idemo negde i uživamo", reči su Žarka Radovanova.

Cilj programa je promocija vožnje bicikla kao rekreativne aktivnosti namenjene građanima svih uzrasta, ali su najmlađi bili najuzbuđeniji. 

Posle ispunjenog prepodneva, uz znak pištaljke porodična vožnja od šest kilometara je počela da bi pokazala kako Beograd može da živi punim plućima na dva točka.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()