UNA na Kobasicijadi u Turiji: Dva kilometra kobasice za Ginisa i užitak za sva čula

UNA je bila na Kobasicijadi u Turiji

Autor: Emilija Pešić
24.02.2024. 20:01
  • Podeli:

Turija je ovog vikenda centar dobre hrane i druženja. Počela je tradicionalna 40. kobasicijada koju svake godine obiđe nekoliko hiljada posetilaca i ljubitelja svežih kobasica i suhomesnatih proizvoda. Kao i prethodnih godina Turinci će da pokušaju da obore Ginisov rekord i naprave kobasicu dugu 2.040 metara. Tamo nas slikom vodi Emilija Pešić.

Gosti sa svih strana stigli su u Turiju.

Ako dolazite po prvi put, samo pratite miris i odvešće vas gde treba. Možda baš do nje - kraljice među kobasicama dugačke dva kilometra i 40metara.

I pored obaranja Ginisa, čini se da će se tražiti "metar više".

UNA

"Tradicija ovde u Turiji je da mi ne merimo koasicu, mi je prodajemo na metar, pa ko voli neka izvoli", kaže za UNU Vojislav Mirković, član UO Kobasicijade

Neki su tu da predstave svoje najbolje proizvode a drugi da se druže i degustiraju.

Rekli su nam svoje utiske - oni koji su došli do daha. I svi su listom zadovoljni.

Kad smo već tu, probali smo da saznamo - u čemu je tajna i kako prepoznati kvalitet?

UNA

"Sušena kobasica se najbolje poznaje po tome koliko je tvrda, koliko je dugo ostala, koliko se dugo sušila i opet zavisi od toga ko voli s belim lukom, manje belog luka, deblju tanju, suvlju, ali u suštini svako voli nađe svoj ukus", pojašnjava nam Mirković.

Svake godine nekoliko hiljada gostiju uživa u Kobasicijadi u Turiji. Šansu da pronađete svoj omiljeni ukus imate još sutra, do kada manifestacija traje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()