UNA na pripremama za plivanje za Časni krst: Spremnost i hrabrost na Bogojavljenje

Plivanje sa Časni krst održava se 19. januara svake godine širom Srbije

Autor: Tijana Škodrić
14.01.2024. 21:15
  • Podeli:

Ledena manifestacija plivanja za Časni krst koja se tradicionalno održava na Bogojavljenje, 19. januara je u završnim pripremama širom Srbije.

Već dvadeset šestu godinu za redom manifestacija se održava i na Adi Ciganliji, gde su pripreme počele u decembru i završena je prijava plivača koji će plivati stazom dugom trideset tri metara.

"Iz redova građanstva trideset i troje, što simbolizuje godine isusa hrista, takođe sedam plivača iz Vojske, Žandarmerije i
Svibora. Pivači će u toku naredne nedelje i obaviti lekarske preglede", kaže Ana Duduković iz GO Čukarica.

S obzirom na to da će temperatura biti oko nule, učesnici moraju biti fizički i psihički spremni.

Ono što obeležava početak tradicionalnemanifestacije jeste molitva pa će tako biti u 9 časova na Bogojavljenje liturgija biti održana u hramu na Banovom brdu, a nakon toga kreće litija.

U Kragujevcu prijave do 15. januara, u Kostolcu do 17. januara dok su u Nišu zatvorene prijave. Ukoliko ste zainteresovani, najbolje je da proverite u lokalnoj opštini sve detalje prijave.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()