Zašto su radijatori na Dorćolu i dalje hladni iako je počela grejna sezona?

Građani kažu da se i ranije dešavalo da jedan deo Dorćola nema tople radijatore

Autor: Andrea Radovanović
23.10.2024. 22:00
  • Podeli:

Grejna sezona počela je pre više od nedelju dana, ali su pojedinim Beograđanima i dalje hladni radijatori u stanovima. Stanari pojedinih ulica na Dorćolu kažu da danima nemaju grejanje. UNA je proverila zbog čega je u tom delu grada došlo do prekida isporuke toplotne energije, ali i kada će problem biti rešen. 

Nije prvi put. Građani kažu da se i ranije dešavalo da jedan deo Dorćola nema tople radijatore. A tako je i na početku ove grejne sezone. Oni koji žive u ulici Cara Dušana, kao i u njenoj neposrednoj blizini, već nekoliko dana se žale na hladnoću.

 U "Beogradskim elektranama" objašnjavaju da je kvar nastao na toplovodu na uglu Francuske ulice i Strahinjića Bana. Zbog toga su 
isključene 43 podstanice u tom delu Dorćola. Ističu da je kvar takav da je potrebno nekoliko dana da se popravi.

"Kvar je uočen u petak, urađeni su prvo građevinski radovi, nakon njih počeli su mašinski radovi. Radovi su malo zahtevniji zato što se tu ukrštaju dva toplovoda, jedan magistralni, jedan granski toplovod, a procureo nam je magistralni toplovod koji je niže, to jest ispod granskog toplovoda, pa smo morali prvo da isečemo granski, pa onda magistralni, da zamenimo te cevi. To su cevi većeg prečnika koji zahtevaju duži period rada", kaže za UNU Vladan Pavlović, izvršni direktor za distribuciju JKP "Beogradske elektrane".

Najveći deo posla je završen, te bi radovi na toplovodu trebalo da budu gotovi do sutra, kada će i radijatori u stanovima ponovo biti topli. Iz "Beogradskih elektrana" uveravaju i da će građani koji su trenutno bez grejanja, u narednom periodu dobiti umanjenje računa. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()