UNA sa žiteljima Široke grede: Imaju jedan put, a vi procenite - da li je bezbedan?

Da li će stići čitavi do Padinske skele i ostatka grada, misao je koja ih muči svaki put kad sednu za volan

Autor: Una Đuričić
16.05.2024. 19:27
  • Podeli:

Ukoliko ste mislili da su dve, tri rupe na putu mnogo u jednoj vožnji, razmislite ponovo. Meštani Široke grede, kako bi došli do posla, prodavnice ili ambulante, svakodnevno moraju da voze putem koji, kažu, odavno nije bezbedan. Da li će stići čitavi do Padinske skele i ostatka grada, misao je koja ih muči svaki put kad sednu za volan. 

Kako se snalaze, i da li će se ovaj problem rešiti?

Posle zaobilaženja velikog broja rupa i konstantnog truckanja, stižemo do Široke grede. Meštanima ovog naselja, kako bi došli do centra Padinske skele i ostatka grada, ovaj put predstavlja i jedini. Iako je, kako oni kažu, put preko deset godina u lošem stanju, zbog svakodnevnog prolaska traktora i kamiona sa teškim teretom, koji voze do obližnje fabrike, u poslednjih nekoliko godina dodatno se pogoršao.

"Traktori koji, prevoze sad robu, to nisu više traktorčići mali kao što je bilo nekad, vozi vagon dva do tri, nego vozi tri vagona, četiri, pet. Imaju prikolice, trosovinke, to su ogromne prikolice, ogromni traktori. Traktor je samo bio težak 13 tona, nekad je traktor bio težak tona i po", kaže stanovnik Široke grede Boža Mladenović.

Za one koji nemaju automobile, jedina opcija za prevoz do Padinske skele je gradska linija 102.

"Nemamo kola, dosta njih nema auto, a prodavnicu nemamo ovde. Ako ovaj put se ne popravi, autobus praktično neće ići. Oni iznesu ovim traktorima i blato i to se kliza, i autobus, ni oni neće da voze. Mi onda ostajemo bez hleba, bez ičega.. Onda se snabdevamo gore, nemamo ovde ništa, ni poštu ni ambulantu, baš ništa. Potpuno smo odsečeni od sveta", kaže stanovnik Široke grede Cveta Protić.

Ukoliko se ne steknu uslovi za vožnju, autobus tada ne vozi, a meštanima preostaje da do grada pešače više od tri kilometra. Kao i vozačima automobila, i vozačima autobusa ovaj put predstavlja svakodnevni izazov.

"Loš je put, moramo polako da vozimo. Najgore je zimi, kad je voda i kad je kiša", kaže za UNU vozač autobuske linije 102.

I pored uloženog napora meštana, situacija se i dalje nije promenila.

"Pisali smo Aldahi, pisali smo i predsedniku opštine. Slali smo mejl prošle godine. Bilo je obećano u septembru da će to da se radi. Dolazili su dva puta iz projekat puta ovde, od tada se niko nije pojavio", stanovnik Široke grede Radojica Danilović.

Meštani Široke grede već više od godinu dana ne voze po bezbednom putu. Ukoliko žele da dođu do prodavnice, Doma zdravlja ili drugih važnih lokacija, oni preko ovog puta moraju preći. Oni koji nemaju kola, jedina opcija im preostaje da se voze gradskim prevozom brojem 102 koji voze samo kada uslovi to dozvole. Na naše pitanje da li je u planu i kada je u planu da se ovaj put sanira, opština Palilula nam nije dala odgovor.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()