UNA televizija nastavlja sa humanim delima: Uz Andriju Miloševića vraćamo osmeh na lica deci

Ova poseta oduševila je mališane koji se bore hrabro za svoje živote

Autor: Milijana Mićunović
02.02.2024. 19:35
  • Podeli:
andrija milošević ček-65bd37d21fc39.webp Foto: UNA

U prazničnom izdanju kviza "Jedno pitanje" glumci Aleksandar Srećković Kubura i Andrija Milošević osvojenu nagradu od 6.500 evra, odlučili su da daruju Dečjem odeljenju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije. Upravo ovim povodom, posetili smo, zajedno sa Andrijom Miloševićem, ove male heroje i predali im ček.

Glumački dvojac uspeo je u prazničnom izdanju kviza da se izbori sa tim "jednim pitanjem", pobedi, a potom učini to "jedno" značajno humanitarno delo.

"Ovaj ček, u ovoj fenomenalnoj, humanitarnoj emisiji koju smo imali na Una televiziji, u kojoj smo gostovali Aleksandar Srećković Kubura i ja, ja sam insistirao, to moram da kažem, da uručimo Dečjem odeljenju. Tako da, ovom prilikom se vama zahvaljujemo što tako predano radite da ovoj deci, koliko-toliko, život učinite lakšim i boljim," poručio je glumac Andrija Milošević.

Nažalost, mnogo je adresa kojima bi ovaj ček značio, ipak, glumci su odlučili da osvojenu sumu dodele Odeljenju koji se svakodnevno bori za osmehe malih heroja.

"Upravo sam njih odabrao zbog specifičnosti načina na koji se radi i dece koje ovde borave, a i zbog doktora i sestara koji ovde rade. Ova grana medicine je zaista specifična, i imam taj neki poseban odnos prema deci koja boluju od ove bolesti i prosto sam hteo njima... A pravo da vam kažem, da imam i razlog da dođem da ih vidim," kaže Andrija.

I upravo je ova poseta izazvala oduševljenje kod svih mališana, ali i kod osoblja koje je Andriju dočekalo sa osmesima.

"Njima je malo potrebno. Oni žive u jednom životu za koji je potrebna ozbiljna hrabrost. Zamislite vi kako je jednom detetu od devet, 10, 14, ili koliko god godina. Kako je ozbiljnom čoveku, a ne detetu da on sebi objasni razloge zašto živi, zbog čega bi trebalo da se bori. Mi zdravi pa se stalno preispitujemo i na mrežama i na televiziji, stalno motivišemo jedni druge, a ne neko ko ima takav problem", kaže naš glumac Andrija Milošević.

Doktor Milan Žegarac, direktor Instituta za onkologiju i radiologiju, navodi da Dečije odeljenje ima sve neophodne lekove, ali da im ova pomoć mnogo znači. Međutim, još značajnija im je, kako kaže, podrška koju su i ovom prilikom dobili.

Foto: UNA

"Mnogo nam znači vaša poseta, videli ste deci šta je značilo, videli ste osoblje koliko vas je srdačno primilo. Hvala vam. Iznos je isto... Iznos ide na drugu stranu, to je manje-više. Ali ovo ostalo... Deca i njihovo oduševljenje kada su videli Andriju. Mnogo vam hvala, ideja je fenomenalna,," poručuje dr Žegarac.

Srce je puno bilo i Andriji Miloševiću, koji je obećao da će dolaziti i u narednom periodu i mališanima priređivati predstave.

"Važno je da donesete osmeh i da imate srce za ovo. Vi ako dođete ovde da bolujete nešto, da tu ne znam šta, neku patnju donosite, to njima ne pomaže, oni to imaju. Nego, morate doći sa jednim razumom koji vam govori ja sam ovde kao prijatelj, ja sam ovde kao drug, ja ću ovde da donesem radost. Bar jedan osmeh da izvučem, to će da mi znači za taj dan."

Može se reći da smo i mi ispunili dan, jer videli smo osmehe najvećih heroja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()