UNA u potrazi za zlatom: Žagubica – mesto o kome svi ovih dana pričaju

Prvo idemo u epicentar društvenog života, a to je naravno – kafana, i odmah nam je jasno šta je tamo glavna tema

22.01.2023. 20:10
  • Podeli:

Bili smo u Homolju. Neko od dece ili porodica sa kojima smo se sreli možda će baš taj trenutak jednom nazvati svojim Zlatnim danom. Paradoksalno je to što se oni sad bukvalno sankaju po zlatu!

Naime, prvo je predsednik Srbije pre mesec dana rekao da je nađena velika količina zlata u Srbiji, ali nije otkrio lokaciju. Zatim nam je ministarka rudarstva juče rekla gde se ono tačno nalazi.

Zato je ekipa UNE i došla u Žagubicu u potragu za zlatom, ili bar za njegovom perspektivom.

Naši domaćini su veoma ljubazni, a i mi smo dobri gosti pa ne primećujemo loše stvari, već idemo u epicentar društvenog života. A to je naravno – kafana! I naravno, odmah je jasno šta je tamo glavna tema.

Raspitujemo se dalje za zlato i na ulici nas podsećaju da Žagubica već ima milionere. Tu je čuveni spomenik za sada jednom milioneru "iz Žagubicu", ali i nada da će zlato možda učiniti da ih bude više.

Zato idemo među mlade. Glava zanetih u telefone, ne žele mnogo da pričaju, ali kažu da perspektiva ovde nije velika.

Na kraju, moramo i da krenemo u potragu za zlatom. Iako je lokacija nazvana tajnom, u Žagubici izgleda svi znaju za nju. Zato moramo da se penjemo u brda...

Homolje ima divnu i bogatu prirodu, sa gostoljubivim ljudima kojima možda nedostaje malo više pomoći.

Na kraju potrage za zlatom dobijamo možda i najveću lekciju od svih. Žena sa decom, na naše pitanje, pokazujem na svoja dva zlata. Kaže da je svesna da je baš ona možda i najbogatija osoba koju smo sreli u Žagubici.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()