Užički krizni štab: Zbog snežne mećave bez struje oko 4.600 domaćinstava

Problem je dalekovod na području Mokre Gore i Kremana

27.02.2023. 15:30
  • Podeli:

 Iz užičkog Štaba za vanredne situacije danas su saopštili da je na području ovog grada, uglavnom na seoskom području, zbog problema sa snegom bez struje oko 4.600 domaćinstava.

Problem je dalekovod na području Mokre Gore i Kremana koji je pod ingerencijom Elektromreža Srbije, pojasnila je gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević  i dodala da je ekipa krenula iz Beograda, kao i da se očekuje da kvar bude otklonjen u toku dana.

"Kvar je otklonjen na lokaciji Potočanje, Krvavci, Zlakusa i Gorjani i domaćinstva su oko 11 časova dobila struju", rekla je Raković Radivojević.

Ona je dodala da đaci na seoskim područjima ne idu u školu dok se ne stabilizuje elektrosnabdevanje.

Što se tiče saobraćaja, sve linije gradskog i prigradskog prevoza saobraćaju bez problema, prema rečima direktora JP Užice zravoj Miloša Milovanovića.

Dodaje i da je angažovana dodatna mehanizacija u visokim zonama na području Bioske, Drežnika, Ponikava, Buara, Kremana, Gostinice kako bi svi lokalni putevi bili prohodni do kraja dana. Što se vodosnabdevanja tiče, ono je redovno.

Zbog težine vlažnog snega veliki broj drveća na užičkom području je pao, ali su ih vatrogasne ekipe već uklonile.

Veliki broj drveća je, zbog težine snega pao, a vatrogasne ekipe su ih uklonile. 
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()