Vazduh u Beogradu nije dobar za osetljive grupe: Ovakvo je danas stanje sa zagađenjem

Prvi na svetskoj mapi najzagađenijih gradova jutros je indijski grad Delhi

27.12.2023. 10:00
  • Podeli:
zrak_zagađenost_bih_anadolija -65781d4c5b169.webp Foto: Anadolija

Beograd je trenutno na 27. mestu na listi najzagađenijih gradova na svetu, prema podacima sajta Ervižual, koji prikuplja podatke s mernih stanica iz država širom sveta.

Koncentracija zagađujućih čestica u Beogradu je bila označena indeksom 111 i u kategoriji je koja označava "nezdrav vazduh za osetljive grupe".

Koncentracija mikro čestica prašine oznake PM 2,5 je 39,5 mikrograma po metru kubnom, što je 7,9 puta više od dopuštene, prema preporukama Svetske zdravstvene organizacije, navodi sajt Ervižual.

Prvi na svetskoj mapi najzagađenijih gradova jutros je indijski grad Delhi sa indeksom 242, a iz regiona Skoplje je na 14. mestu sa indeksom 139, a Sarajevo zauzima trenutno 32. mesto sa indeksom 93.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()