Veličanstvenim vatrometom i sjajnim dočekom Beograđani ušli u 2023.

Ulazak u Novu godinu obeležio je spektakularni vatromet u Beogradu na vodi

01.01.2023. 09:34
  • Podeli:
vatromet Beograd vladimir šporičić tanjug-63b144c83ab81.webp Foto: Vladimir Šporičić Tanjug

Beograđani i gosti su na Sava promenadi u novu godinu ušli u ponoć uz spektakularni vatromet sa Kule Beograd i mostova, i nastup pop pevača Željka Joksimovića, kome su prethodili Jelena Tomašević i Marko Luis. 

Veličanstveni vatromet

U ponoć je zasijalo istovremeno 20 spratova Kule Beograd, a sa 180 pozicija najviše zgrade Srbije vinuo se osmominutni vatromet, koji su pratili "vatropadi" sa Starog savskog mosta i Gazele. 

Čak 30 lasera, 32 laserske glave najnovije generacije, 16 bimova velike snage, 40 bimova i 48 led strobova prošaralo je nebo nad Beogradom, uz nasnimljenu muzičku pratnju. 

Doček na Sava promenadi u staroj godini je otvorio pop pevač Marko Luis, koji je već tad primetio da je posetilaca ispred velike pozornice na platou pored Starog savskog mosta "puna kuća". 

"Ja vam želim da raširite krila u 2023. i da svi budemo zdravi, srećni i da kvalitetno provodimo vreme", poručila je Tomašević na početku svog  nastupa. 
 

Doček ispred Skupštine

Vatrometom iznad Skupštine Srbije, Beograđani i gosti ispratili su u srpskoj prestonici staru i dočekali Novu godinu.
Nakon odbrojavanja poslednjih 10 sekindi, tačno u ponoć, iz pravca Takovske ulice ispaljen je veliki vatromet, čime je obeležen početak 2023. godine.

Više hiljada ljudi, među kojima je najviše omladine, ali i dosta stranaca, starijih i roditelja sa decom, uživali su u pirotehničkom spektaklu koje je obasjao vedro nebo iznad Beograda.

Okupljene su tokom noći zabavljali domaći izvođači di-džej Mike Ride, Zera, Gazda Paja, kao i Nući i Voajaž, a u ostatku noći okupljenima ispred Skupštine pevala je Teodora Džehverović.

Srpskom prestonicom u novogodišnjoj noći je sve bilo u prazničnom duhu, a vidno raspoloženi ljudi čestitali su jedni drugima Novu godinu.

Veselo na Skadarliji

Osim na centralnim beogradskim ulicama, doček 2023. godine tradicionalno je organizovan u brojnim prestoničkim restoranima, kafanama i klubovima, a tako je bilo i u Skadarliji.

Građani i gosti prestonice već oko 20.30 sati počeli su da pristižu u najpoznatiju gradsku beomsku četvrt, gde su atmosferu dodatno "podgrevali" ulični trubači.

Za dobar provod u restoranima  bili su zaduženi orkestri, ali i tamburaši što je tradicionalno slučaj u restoranu "Tri šešira" koji je, prema rečima menadžera Davora Rančića, bio popunjen do poslednjeg mesta.

Kapacitet tog restorana je oko 300 mesta koja su odavno rezervisana, rekao je Rančić za Tanjug i naveo da im je skoro polovina gostiju došla iz regiona.

 Da su sva mesta odavno rezervisana potvrđuje i menadžer restorana "Dva jelena", Miloš Petrović, koji je rekao da je svaka sala tog lokala imala svoj orkestar koji je zabavljao goste u najluđoj noći.

Neuobičajeno lepo vreme za ovo doba godine izmamilo je goste u bašte lokala širom Skadarlije, a kako kažu, u novoj godini sebi i najmilijima pre svega žele dobro zdravlje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()