Vlada i prosvetari dogovorili da se u što kraćem roku izmeni Krivični zakon

Prosvetari, koji su se u 12 časova okupili ispred Skupštine Srbije, poručili su da nasilja ne sme da bude u školama, niti u bilo kom segmentu društva

16.05.2024. 16:38
  • Podeli:

U Vladi Srbije završen je sastanak ministarke prosvete Slavice Đukić Dejanović i ministarke pravde Maje Popović sa predstavnicima prosvetnih radnika na kome je dogovoreno da se u što kraćem toku izmeni Krivični zakon u cilju krivično pravne zaštite svih zaposlenih u prosveti, saopštili su predstavnici prosvetnih radnika nakon sastanka.

"Insistiramo na tome da se hitno i neodložno kazne napadači, i da se svaki napad na osoblje škole i na nenastavno osoblje, smatra krivičnim delom. Smatramo da to mora da se uradi odmah - bez odlaganja", izjavio je za Tanjug predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) Dobrivoje Marijanović.

On ističe da je neophodno da se poboljšaju uslovi kada je reč o bezbednosti svih aktera u obrazovanju, ne samo profesora, jer kako kaže, napade trpe i pomoćno osoblje, učenici i roditelji.

Prosvetari, koji su se u 12 časova okupili ispred Skupštine Srbije, poručili su da nasilja ne sme da bude u školama, niti u bilo kom segmentu društva.

Nešto posle 13 časova prosvetni radnici su stigli ispred zgrade Vlade Srbije, da bi predali zahteve. Tokom njihove šetnje, privremeno je za saobraćaj bila zatvorena Ulica Kneza Miloša, Kralja Milana i Nemanjina.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()