Vozači kamiona sa Jarinja i meštani blokirali put Kosovska Mitrovica - Raška

Put je blokiran za kamione sa kosovskim ''RKS'' tablicama

19.06.2023. 21:44
  • Podeli:
merdare dopisništvo kim tanjug-648ad532c4e79.webp Foto: Dopisništvo KiM/Tanjug

Vozači kamiona sa srpskim tablicama koji već više dana stoje na adminsitrativnom prelazu Jarinje zbog odluke Prištine da blokira ulaz robe iz Srbije na KiM, odlučili su večeras da blokiraju put Kosovska Mitrovica - Raška.

U mestu Rudare kod Kuršumlije vozači kamiona i meštani blokirali su magistralni put koji od Prokuplja vodi ka administrativnom prelazu Merdare.

Kako su Tanjugu reklči meštani topličkog regiona, put je blokiran za kamione sa kosovskim ''RKS'' tablicama, zbog mere prištinske vlade kojom je pre nekoliko dana obustavljen ulazak srpske robe i kamiona sa registarskim oznakama Republike Srbije na Kosovo i Metohiju. 

Takođe, kako navode, jedan od razloga blokade puta je podrška Srbima u južnoj pokrajini.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()