Vozači oprez: Četiri deonice neprohodne zbog snega, opasnost na putevima zbog poledice

Ovog jutra putevi prvog i drugog prioriteta su prohodni, mada na pojedinim deonicama ima snega do 10 centimetara

27.11.2023. 07:51
  • Podeli:
sneg zima hladno put tanjug-6562eaefedfb0.webp Foto: Tanjug/BRANKO LUKIĆ

Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je da su putevi prvog i drugog prioriteta prohodni, ali da na pojedinim putevima ima do 10 centimetara snega. 

Neprohodni su putevi trećeg prioriteta Predejane - Crna Trava, Kumanica - Preko Brdo - Duga Poljana, Odvraćenica - Preko Brdo i Raška - Kuti - Odvraćenica. Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, prenosi RTS.

Sneg koji je prethodna dva dana padao u delovima Srbije napravio je probleme meštanima pojedinih sela koja su bez struje, a posla je bilo i za spasioce koji su iz zavejanog autobusa na putnom pravcu Vranje – Kriva Feja, kod Sokolovca, evakuisali građane.

Vanredna situacija je u Sjenici i Vranjskoj Banji, a ka tome vodi i situacija u Novoj Varoši i Crnoj Travi. Najteže je u prijepoljskom, sjeničkom i ivanjičkom kraju. Ekipe putara i Elektrodistribucije Srbije su na terenu.

Današnja temperatura biće viša od jučerašnje i iznosiće od 4 do 11 stepeni, a posle podne i krajem dana može se očekivati sneg u brdsko-planinskim delovima. Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Ovog jutra putevi prvog i drugog prioriteta su prohodni, mada na pojedinim deonicama ima snega do 10 centimetara.

JP "Putevi Srbije" saopštili su da su neprohodni putevi trećeg prioriteta Predejane - Crna Trava, Kumanica - Preko Brdo - Duga Poljana, Odvraćenica - Preko Brdo i Raška - Kuti - Odvraćenica. Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, da voze zaista oprezno i pažljivo.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()