Vračarski mali maturanti odali počast drugarima ubijenim u OŠ "Vladislav Ribnikar"

Sedmoro od devetoro ubijenih učenika danas bi bili mali maturanti.

Autor: Web UNA TV
31.05.2024. 15:33
  • Podeli:

Mali maturanti iz vračarskih osnovnih škola danas su obeležili kraj školske godine sećajući se svojih ubijenih drugara iz OŠ "Vladislav Ribnikar“.

Osmaci kojima je danas završena školska godina su iz Osnovne škole "Sveti Sava" krenuli ka Crvenom krstu gde su se susreli sa svojim vršnjacima iz ostalih vračarskih škola. Odatle su krenuli u defile prema Kalenić pijaci, a potom Njegoševom stigli do Beogradske ulice.

Na uglu su zastali i pesma i zagor su utihnuli. U tišini su položili cveće na mestu gde je bio ulaz u OŠ "Vladislav Ribnikar" i gde je postavljen memorijal posvećen ubijenim đacima i čuvaru škole. Sedmoro od devetoro ubijenih učenika danas bi bili mali maturanti.

Za učenike osmog razreda, kao i maturatne trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola danas je poslednji nastavni dan u ovoj školskoj godini.

Učenici od prvog do sedmog razreda osnovne škole sa školom završavaju 14. juna, a srednjoškolci sedam dana kasnije, odnosno 21. juna.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()