Vreme je za uništavanje krvopija: U Beogradu i sutra akcija suzbijanja komaraca

JKP "Gradska čistoća" apeluje na sugrađane da omoguće nesmetan rad ekipama

17.06.2024. 13:49
  • Podeli:
akcija suzbijanja komaraca, suzbijanje uništavanje komaraca - april 2020 - Antonio Ahel ATAImages-66702264b03b5.webp Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća" Beograd i u utorak će da sprovode akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje i vode, ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili, saopštili su danas iz tog preduzeća.

Kako se navodi u saopštenju, u utorak će u periodu od 18 časova do ponoći akcijom biti obuhvaćeni obala Dunava, naselje 13. maj, Pregrevica, nasip od Pančevačkog mosta ka Crvenki, Jojkićev Dunavac, naselje Crvenka, put za Staru Borču, Stara Borča, kanali u Milutina Borisavljevića, groblje Mali Zbeg, jezero Veliko blato.

Akcijom su obuhvaćeni i Ovčanski sebeš, nasip od Pančevačkog mosta ka Malom Raju, put za Ovču, naselja Mali Raj, Azilantski centar, Kotež, Popova bara, Ovča, Mali Zbeg, Padinska skela, Borča pretok, Braća Marić, Mali Raj, Grga Andrijanović, Sava Kovačević, Partizanski blok i Borča.

U saopštenju napominju da su preparati koje ekipe JKP "Gradska čistoća" Beograd koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani od Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, pa građani nemaju razloga za strah.

JKP "Gradska čistoća" apeluje na sugrađane da omoguće nesmetan rad ekipama, koje izvode tretmane suzbijanja komaraca, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()