Vrtić u kom je dete palo sa prozora bio u proceduri verifikacije

Zbog toga postoji osnov za razrešenje direktora predškolske ustanove, saopštio je danas ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić

09.09.2022. 17:54
  • Podeli:
vrtic_pixabay.jpg Foto: Pixabay

Prosvetna inspekcija, koja je izvršila vanredni nadzor posle pada deteta s prozora u vrtiću "Trčuljak" u Rakovici, ustanovila je da objekat u kome se desio incident nije imao potrebno rešenje o verifikaciji, čime postoji osnov za razrešenje direktora, saopštio je danas ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

"Prosvetna inspekcija će u skladu sa utvrđenim činjenicama, a u vezi odgovornosti ustanove i zaposlenih za bezbednost dece za vreme boravka u ustanovi, naložiti izvršenje odgovarajućih mera i preduzimanje odgovarajućih radnji prema zaposlenom, kao i prema direktoru Ustanove", navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

Po nalogu ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Ružića prosvetna inspekcija je izvršila vanredni inspekcijski nadzor nad radom PU Rakovica i utvrdila činjenice u vezi sa slučajem pada deteta sa prozora u vrtiću "Trčuljak" na Miljakovcu.

"Najvažnije je da je dete stabilno. Izuzetno mi je žao što je došlo do ovoga i oštro osuđujem postupak direktorke koja je odlučila da, u toku dobijanja verifikacije, otvori objekat i primi decu", rekao je prvi potpredsednik Vlade i ministar Ružić.

On je naglasio da će svi odgovorni snositi posledice za svoje postupanje.

"Ministarstvo je otvoreno za pitanja roditelja o određenoj predškolskoj ustanovi i pri upisu i tokom trajanja predškolskog vaspitanja, i preduzećemo dodatne provere u narednom periodu kako se ovako nešto ne bi desilo ikada više", istakao je Ružić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()