Vučević: Vojska Srbije je spremna, sposobna i obučena

'Uverili smo se da je stanje u jedinicama na visokom nivou, da su pripremljene, obučene, opremljene, da je moral na najvišem nivou i da je Vojska Srbije spremna, sposobna i obučena da izvrši svaki zadatak'

01.11.2022. 17:05
  • Podeli:
Vojske Srbije_Raška_Manevri 2022_Foto Tanjug_Ministarstvo odbrane_Vojska Srbije (2)-1667318523420.webp Foto: Tanjug / Ministarstvo odbrane / Vojska Srbije

Vojska Srbije je spremna, sposobna i obučena da izvrši svaki zadatak i svaku naredbu vrhovnog komandanta i državnog rukovodstva, poručio je ministar odbrane Miloš Vučević, koji je obišao pripadnike Vojske Srbije u garnizonu Raška u okviru vežbe "Manevri 2022".

Ministar je obišao pripadnike Vojske sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem, starešinama Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i PVO i Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Uverili smo se da je stanje u jedinicama Vojske Srbije na visokom nivou, da su pripremljene, obučene, opremljene, da je moral na najvišem nivou i da je Vojska Srbije kao garant bezbednosti i očuvanja suvereniteta i nezavisnosti Srbije spremna, sposobna i obučena da izvrši svaki zadatak i svaku naredbu predsednika Republike i vrhovnog komandanta i državnog rukovodstva", napisao je Vučević na Instagramu.

"Sa ponosom mogu da kažem da je Vojska Srbije uvek tamo gde je najodgovornije i najpotrebnije, uvek uz svoj narod čuvajući svoju državu", poručio je ministar.

Vučević je održao sastanak sa najodgovornijim starešinama naše Vojske i obilaska jedinica u kasarni "Stefan Nemanja". Na sastanku je zaključeno da je stanje u jedinicama Vojske Srbije na visokom nivou, odnosno da su pripremljene, obučene, opremljene, da je moral na najvišem nivou.

Tokom obilaska ministar je razgovarao sa starešinama i vojnicima koji su ga izvestili o stanju u njihovim jedinicama i dosadašnjim aktivnostima na pripremi i realizaciji vežbe.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()