Vučić čestitao Pesah rabinu Isaku Asielu i jevrejskoj zajednici u Srbiji

Srpski predsednik poželeo da sreća i milost prate sve pripadnike i porodice jevrejske zajednice u našoj zemlji

22.04.2024. 11:03
  • Podeli:
vucic-65e0b434bd548.webp Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku rabinu Isaku Asielu i jevrejskoj zajednici u Srbiji, povodom praznika Pesah.

"Srdačno Vam čestitam veliki praznik Pesah. Sveti praznik koji simboliše egzodus Jevreja iz Egipta i njihovo sticanje slobode, ima poseban i suštinski značaj danas kada ovu univerzalnu vrednost i pravo svih naroda ne uživaju mnogi od njih, uključujući i srpski narod na Kosovu i Metohiji", istakao je predsednik Srbije u čestitki. 

Vučić je saopštio da "u nepobitnoj činjenici stradanja jevrejskog i srpskog naroda" vidi njihovu "neraskidivu bliskost i osnovu zajedničkog angažovanja za bolji i pravedniji svet, danas i u budućnosti", saopštila je pres služba predsednika Srbije.

"U duhu značenja reči Pesah želim da sreća i milost prate sve pripadnike i porodice jevrejske zajednice u Srbiji. Od srca Vam čestitam Praznik!“, naveo je Vučić u čestitki. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()