Vučić prisustvovao "Oživljavanju" Starog dvora povodom Dana državnosti

Okupljenima se kroz glas glumca "obratio" Karađorđe, što je bila adaptaciji teksta iz drame Đure Jakšića "Stanoje Glavaš"

15.02.2024. 18:04
  • Podeli:
oživljavanje starog dvora - Printscreen RTS-65ce43821594f.webp Foto: Printscreen/RTS

U okviru obeležavanja Dana državnosti i svečanosti dodele sretenjskih priznanja večeras je održan multimedijalni program "Oživljavanja" zgrade Starog dvora, kojem je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vizuelni performans pod nazivom "Slava i trajanje" podrazumevao je da se putem 3D svetlosne animacije na fasadi zgrade Starog dvora ožive motivi ustanka, ustava, simboli državnosti.

Okupljenima se kroz glas glumca "obratio" Karađorđe, što je bila adaptaciji teksta iz drame Đure Jakšića "Stanoje Glavaš".

Multimedijalni umetnik Dušan Jovović rekao je ranije danas za Tanjug da će na zgradi Starog dvora, uz pomoć novih tehnologija i digitalne umetnosti biti prikazan mali deo naše bogate kulture i umetnosti kojima se ponosimo širom sveta. 

Predsednik Vučić će večeras u zgradi Predsedništva uručiti odlikovanja zaslužnim pojedincima i insitucijama povodom Dana državnosti Srbije.

Posle dodele odlikovanja Reprezentativni orkestar Garde i Policijski orkestar prirediće Promenadni koncert od Kalemegdana do Trga Republike.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()