Vučić u Hilandaru sa sveštenstvom razgovarao o zavšetku obnove manastira

Predsednik Srbije pred Novu godinu najavio da će na Božić, drugi put, posetiti jedini srpski manastir na Svetoj Gori

06.01.2023. 16:17
  • Podeli:
hilandar foto profimedia.jpg Foto: Profimedia

Manastir Hilandar na Svetoj gori će biti potpuno obnovljen do proleća 2024. godine, zahvaljujući odluci Vlade Srbije donetoj na predlog predsednika Aleksadra Vučića da finansira radove do njihovog završetka, saopštio je narodni poslanik Nenad Popović.

U video poruci sa Svete gore, on je dodao da o tome predsednik Srbije, koji će u Hilandaru provesti Badnje veče i Božić, razgovarao sa igumanom i bratstvom manastira.

"Poslednjih nekoliko godina učinjeno je mnogo za obnovu manastira Hiladar, jer je Vlada Srbije na predlog predsednika Vučića donela odluku da obezbedi finansiranje obnove manastira do kraja njegove potpune obnove. Očekujemo da ćemo za godinu i tri meseca od danas, dakle u proleće 2024. godine manstir Hilandar zasijati punim sjajem", istakao je Popović.

On je dodao da radovi na obnovi teku izvanredno, jer se radnici veoma trude da ih završe, u čemu  imaju ogromnu pomoć bratstva Hilandara.

"Želim da kažem da je za Hilandar urađeno jako mnogo u poslednje dve godine. Skupština Srbije je na predlog predsednika Vučića donela Zakon o Hiladaru, čime je prvi put u istoriji obezbeđeno dugoročno finansiranje Hiladara i siguran sam da će u budućnosti rezulati toga biti još vidljiviji", rekao je Popović.

Naglasio je da će predsednik Vućić o tim temama razgovarati tokom posete manastiru sa igumanom i bratstvom Hilandara.

Predsednik Vučić je pred Novu godinu najavio da će na Božić, drugi put, posetiti manastir Hilandar, kao i da će otići tamo zajedno sa sinom Danilom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()