Za ekološku Srbiju: UNA je proverila gde se to od reciklažnog materijala prave lutke za decu

Na punktovima će biti prisutni i volonteri koji će pomoći građanima da odluče šta je od materijala pogodno za kreiranje lutaka, a šta ne

Autor: Tijana Škodrić
14.05.2024. 20:57
  • Podeli:

Reciklaža u Srbiji sve je važnija tema poslednjih godina. A da reciklaža ide ruku pod ruku sa humanošću pokazuje i akcija Centra za pozitivan razvoj dece i omladine, koji je pozvao ljude da donesu razne reciklažne materijale pomoću kojih bi se napravile lutke za decu bez roditeljskog staranja.

Reciklaža je navika koja se uči, što ranije - to bolje. I za okolinu, ali i za generacije koje dolaze. Zato smo proverili, brinu li sugrađani o planeti?

Do srede građani imaju priliku da ostave reciklažni materijal na tri lokacije u Beogradu - u Kafe baru 16, u Njegoševoj ulici na Vračaru, kao i u Kulturnom centru Magacin.

"Ideja je da od reciklažnog materijala, kroz seriju radionica, klinci kreiraju predstavu koju će kasnije izvoditi za decu na različitim lokacijama, a sve u cilju povećanja svesti o zaštiti životne sredine", objašnjava za UNU menadžerka projekta Centar za pozitivan razvoj dece i omladine Iva Gajin.

Građani mogu doneti bilo koje reciklažne materijale, sve dok su čisti i suvi, kao na primer plastične flaše, tetrapak, tkaninu, dugmiće i slično. Uz pomoć tog materijala napraviće se lutke koje će biti deo predstave koju će izvoditi deca bez roditeljskog staranja. I upravo oni se tome najviše raduju.

"Oni su bili oduševljeni, ja sam juče konkretno držala radionicu i rekla sam: 'Ljudi, slušajte sada, dešava se jedna ozbiljna stvar', oni su svi planuli, tako da su oni poprilično spremni za taj materijal, vrlo, vrlo", kaže Gajin.

Na punktovima će biti prisutni i volonteri koji će pomoći građanima da odluče šta je od materijala pogodno za kreiranje lutaka, a šta ne. Budimo odgovorni, reciklirajmo i učinimo dobro delo. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()