Za upis u specijalizovana odeljenja prijavilo se 7.200 kandidata

Prijemni se polažu 17, 18. i 19. maja

16.05.2024. 17:30
  • Podeli:
učenici škola matura tanjug zoran žestić-6495afaa278c8.webp Foto: Tanjug/ZORAN ŽESTIĆ

Učenici osmog razreda koji su konkurisali za upis u specijalizovana odeljenja srednjih škola, polažu prijemni 17, 18. i 19. maja, a Ministarstvo prosvete navodi da se ukupno prijavilo 7.200 kandidata.

Đaci koji žele da se upišu u baletsku i muzičku školu polagaće ispit 17, 18. i 19. maja u 10 časova.

Učenici sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku, kao i prijemni ispit za učenike sa posebnim sposobnostima za fiziku, prijemni će polagati u subotu, 18. maja od 10 do 12 časova.

Za učenike koji su se opredelili za specijalna odeljenja za geografiju i istoriju prijemni je 18. maja.

Test iz geografije počeće u 10 i traje do 12, a istorija je zakazana za 14 i traje do 16 sati.

Za upis u bilingvalna odeljenja pismeni test održaće se 18. maja od 13 do 15 časova, a usmeni ispit zakazan je za 19. maj u 10 časova.

Oni koji žele da upišu Matematičku gimnaziju rešavaće zadatke 19. maja od 10 do 12 sati.

Iz Ministarstva prosvete navode da završni ispit koji učenici osmog razreda polažu na kraju školske godine se takođe približava, kao i da pripreme teku po planu.

Održan je probni završni ispit gde su učenici imali priliku da se upoznaju sa procedurama i provere svoje znanje pred održavanja završnog ispita koji je planiran za 17, 18. i 19. jun.

Preliminarni rezultati prijemnog ispita biće do 21. maja, a konačni rezultati biće objavljeni do 22. maja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()