Zaustavljen brod koji je udarao u splavove na Savi, posada bila pod dejstvom alkohola

Kontrolom je utvrđeno da je 65-ogodišnji zapovednik broda imao 2,52, a 71-ogodišnji mornar 1,93 promila alkohola u organizmu

15.01.2023. 12:02
  • Podeli:
Brod_Sava_rečna policija_Foto Tanjug Tara Radovanović (1)-63c3f92069864.webp Foto: Tanjug / Tara Radovanović

Beogradska rečna policija sustigla je brod koji je sinoć udario u nekoliko splavova na Savi u Beogradu i odvezla ga na bezbednu lokaciju. Prema poznatim informacijama, oštećena su tri splava.

Pripadnici Jedinice za bezbednost na rekama MUP-a Srbije sustigli su brod u pokretu i ukrcali se na njega i bezbedno ga sproveli. Brod u pokretu je udario u nekoliko splavova, pa je njegovim zaustavljanjem sprečeno dalje nastajanje materijalne štete i eventualna opasnost po život ljudi.

Pripadnici rečne policije su reagovali po dojavi koju su dobili, a sve se dogodilo na jedanaestom kilometru reke Save. Brod koji je prevozio pesak policija je sprovela na 3,4 kilometra reke Save i obezbedila ga kako ne bi plovio dalje.

Kontrolom je, potom, utvrđeno da je 65-ogodišnji zapovednik broda imao 2,52 promila, a 71-ogodišnji mornar 1,93 promila alkohola u organizmu, navela je policija u saopštenju.

U toku je uviđaj koji po nalogu nadležnog tužilaštva vrše pripadnici Inspekcije za bezbednost plovidbe Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, uz pomoć pripadnika Jedinice za bezbednost na rekama MUP-a. O događaju je obavešteno Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()