Završen 17. protest Srbija protiv nasilja

Saobraćaj koji je bio blokiran na Trgu Nikole Pašića je uspostavljen.

26.08.2023. 21:22
  • Podeli:
17. protest srbija protiv nasilja tara radovanović tanjug-64ea50a44c9bc.webp Foto: Tara Radovanović/Tanjug

Protest "Srbija protiv nasilja", u organizaciji dela opozicije završen je večeras ispred zgrade Regulatornog tela za elektronske medije (REM), a saobraćaj koji je bio blokiran na Trgu Nikole Pašića je uspostavljen.  

Ispred zgrade REM-a prisutnima se obratila studentkinja Pravnog fakulteta Milica Kostin, a ponovljeni su i zahtevi protesta. 

Saobraćaj je uspostavljen i u ulicama kojima su učesnici protesta prošetali, od Doma Narodne skupštine gde nešto posle 19 časova protest i počeo, preko Makedonske, Svetogorske, Palmotićeve i Takovske – gde su se ispred zgrade Radio televizije Srbije prisutnima obratile Senka Jankov, profesorka iz Zrenjanina i Vesna Vojvodić iz sindikata Nezavisnost. 

Tema 17. protesta bila je uticaj medija na prosvetu.

Saobraćaj još nije uspostavljen na međunarodnom auto-putu kod mosta Gazela, koji su aktivisti Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS) blokirali oko 14 časova, zbog, kako su ranije saopštili, nezadovoljstva Zakonom o planiranju i izgradnji.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()