Završen osmi protest 'Srbija protiv nasilja'

Saobraćaj na međunarodnom putnom pravcu je uspostavljen

24.06.2023. 21:16
  • Podeli:
Protest Tanjug MILOŠ MILIVOJEVIĆ-64973e9fbf789.webp Foto: Tanjug/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Osmi protest "Srbija protiv nasilja" završen je večeras oko 21 čas na Autokomandi, a saobraćaj na međunarodnom putnom pravcu je uspostavljen, javlja Tanjugov izveštač.

Jedna grupa je prvo blokirala Bulevar oslobođenja, a druga autoput E 75 koji prolazi ispod nadvožnjaka na Autokomandi, posle čega su se spojile i zajedno nastavile blokadu međunarodnog putnog pravca.

Saobraćaj je prethodno uspostavljen na Trgu Nikole Pašića i okolnim ulicama, kod Skupštine Srbije, kao i u ulici Kneza Miloša i Nemanjinoj kojima su učesnici protesta prošetali.

Protest, koji je počeo oko 18 časova ispred parlamenta, organizovali su Demokratska stranka, Narodna stranka, Zeleno-levi front, stranka Zajedno, Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret. 

Na protestu su bili predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, šef poslaničke grupe Zeleno-levi klub Radomir Lazović i njegov stranački kolega Dobrica Veselinović, lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović, kao i predsednik srpskog pokreta Dveri Boško Obradović.

Blokada saobraćaja je bila organizovana u više gradova u Srbiji i to u Šapcu, Novom Sadu, Subotici, Zrenjaninu, Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Pirotu, Leskovcu, Vranju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()