Zelenilo Beograd obeleželio 95 godina postojanja akcijom sa zlatnim vaterpolistom

Povodom 95. rođendana Zelenila, selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović i vaterpolista Vladimir Mišović prvi put su zasadili drvo.

22.10.2024. 14:23
  • Podeli:
zelenilo-671797a595ab3.webp Foto: JKP Zelenilo-Beograd

Sadnjom stabla javora na početku Kalemegdana, Javno-komunalno preduzeće "Zelenilo Beograd" obeležilo je 95 godina postojanja. Ove godine, u akciji su učestvovali srpski vaterpolisti - osvajači zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu.

Povodom 95. rođendana Zelenila, selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović i vaterpolista Vladimir Mišović prvi put su zasadili drvo. Kažu da su sa oduševljenjem prihvatili poziv da to učine, uvereni da na taj način može da se podigne svest mladih ljudi o zaštiti životne sredine.

"Velika nam je čast i zadovoljstvo što smo odabrani od svih javnih ličnosti, odnosno sportskih, da zajedno obeležimo jedan jubilej i rođendan. Prvi put učestvujem u ovakvoj akciji, na ovakvom jednom mestu punom tradicije, odnosno na početku Kalemegdana i eto, možemo i da se pohvalimo i da tu tradiciju prenesemo i nekim naraštajima iza nas", rekao je Stevanović.

"Stvarno jedan jako lep gest i izuzetno nam je bila čast i zadovoljstvo da možemo da doprinesemo tome", dodao je Mišović.

"Zelenilo Beograd" svake godine svoj rođendan obeležava sadnjom. To je ujedno i način da se najavi početak sadne sezone u Beogradu koja bi trebalo da počne sredinom novembra.  

"Svake godine se trudimo da stablo posadimo sa istaknutim ličnostima koje su obeležile godinu za nama", rekla je Mirjana Obućinski ispred Javnog - komunalno preduzeće "Zelenilo Beograd" i dodala:

"Negde šaljemo i zajedničku poruku mladim generacijama da se predani trud i rad šta god da radite, da li je to sport, da li je to održavanje zelenih javnih površina, ako kontinuirano radite, uvek će na kraju ispasti dobar rezultat".

Ovo preduzeće održava više od 3.000 hektara zelenih javnih površina u Beogradu. Svake godine se zasadi oko 10.000 stabala i čak milion sadnica cveća u cvetnjacima, a sve sa ciljem da grad bude lepši i zeleniji. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()