Zimska služba na ulicama Beograda: Najviše problema na Avali, Kosmaju i u Kumodražu

Postoji tendencija prestanka snega

09.01.2024. 09:24
  • Podeli:
Tan2024-01-0814564245_4 sneg, beograd, vreme, zima tanjug nenad mihajlović-659d028b655b4.webp Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović

Zimska služba JKP "Beograd put" je u drugom stepenu pripavnosti, ulice prvog prioriteta se čiste, dok se po prestanku padavina očekuje čišćenje i ulica drugog prioriteta, izjavio je dežurni inženjer JKP "Beograd put" Pavle Pavlović.

On je za Tanjug rekao da drugi stepen pripravnosti podrazumeva i za gradske i republičke baze 70 vozila, uz 14 utovarnih mašina.

Pavlović je istakao da su ulice za sada prohodne i da postoji tendencija prestanka snega.

Prema njegovim rečima, najviše problema bilo je na višim kotama grada kao što su Kumodraž, Avala, Kosmaj.

"Temperature su u minusu, postoji bojazan od pojave poledice, mi ćemo reagovati i u pripravnosti smo sve vreme. Vozila će biti na trasama shodno operativnom planu", istakao je Pavlović.

Naveo je da je tokom noći posuto 200 tona soli i 50 tona mešavine soli kamenog agregata, koja se baca na vangradsko područje. 

"Čišćenje ulica drugog prioriteta nastupa po prestanku padavina, tok je 48 sati", rekao je Pavlović. 

Naglasio je da se na vozače apeluje da voze polako i oprezno, uz držanje većeg odstojanja nego što je uobičajeno. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()