Roberta Mecola zvanično podnela nominaciju za novi mandat na čelu EP

"Evropski parlament je tehnički spreman na sve", poručila je Mecola.

17.06.2024. 19:01
  • Podeli:
roberta mecola AP PhotoGeert Vanden Wijngaert TANJUG-66706bbf46eee.webp Foto: AP PhotoGeert Vanden Wijngaert TANJUG

Predsednica Evropskog parlamenta Roberta Mecola izjavila je večeras da je podnela nominaciju da bude kandidat za novi mandat na čelu parlamenta. 

"Podnela sam nominaciju da budem kandidat. Rok je bio danas u podne", rekla je Mecola u Briselu, po dolasku na neformalni samit lidera EU, na kojem će se razgovarati o raspodeli funkcija u evropskim institucijama.

Ona je dodala da se raduje što će večeras sa liderima EU razgovarati o rezultatima izbora za Evropski parlament i ocenila da izgleda da proevropske snage mogu da nastave da sarađuju tokom narednih godina. 

Ona je naglasila i da se, pri izboru predsednika Evropske komisije mora uzeti u obzir ishod izbora za EP i dodala da većina političkih grupacija u EP podržava proces vodećeg kandidata. 

Mecola je dodala da će se obezbediti najjednostavniji proces za izbor sledećeg predsednika Evropske komisije. 

"Tako da se radujem dobrom napretku večeras kako bismo mogli da počnemo naporno da radimo", poručila je Mecola.

Na pitanje da li očekuje da naredni predsednik EK bude izabran u julu, ona je navela da će to zavisiti od ishoda današnjih razgovora i razgovora na zvaničnom samitu lidera EU krajem juna. 

"Evropski parlament je tehnički spreman na sve", poručila je Mecola.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()