Golgota Slađana Trajkovića u Prištini: Suđenje počelo ispočetka pred novim većem

Trajković je danas prvi put imao priliku da se obrati sudskom veću, posle godinu i mesec dana pritvora

25.01.2024. 18:04
  • Podeli:
srđan trajković facebook-639c8168d9320.webp Foto: Facebook

U Osnovnom sudu u Prištini danas je ispočetka počelo suđenje u slučaju Slađana Trajkovića, optuženog za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva 1999. godine u Vučitrnu.

Kako je za Tanjug rekao Trajkovićev advokat Dejan Vasić, suđenje počelo ispočetka zbog promene predsednika sudskog veća, a njegovom branjeniku ponovo je pročitana optužnica i on se još jednom izjasnio o krivici.

Istakao je da je Trajković danas prvi put imao priliku da se obrati sudskom veću, posle godinu i mesec dana pritvora.

"Mi smo danas dali uvodne reči. Ja, kao Slađanov branilac, specijalna tužiteljka i sam Slađan. Ja sam pokušao da u svojim uvodnim rečima ukažem na sve nezakonutosti koje su se u njegovom predmetu desile od trenutka njegovog privođenja do današnjeg dana", rekao je Vasić.

Dodao je da se očekuje da naredno ročište bude održano krajem februara ili  početkom marta.  

Slađan Trajković uhapšen je 15. decembra 2022. godine u Kosovskoj Mitrovici i od tada se nalazi u pritvoru.

Bio je pripadnik kosovske policije, a službu je napustio kada su svi Srbi sa severa napustili prištinske institucije 5. novembra. 

Pre prijema u kosovsku policiju, prošao je sve bezbednosne provere, kako prištinskih, tako i međunardnih institucija. 

Specijalno tužilaštvo u Prištini je protiv Trajkovića u julu podiglo optužnicu za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u selu Rezak u opštini Vučitrn u periodu 1998-1999. godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()