Humanost i uzvišen cilj: Srpska dijaspora organizovala najveće humanitarno veče u Gracu

Da dijaspora ne zaboravlja svoju maticu i korene najbolji je pokazatelj ovo humanitarno veče.

24.04.2023. 08:49
  • Podeli:
DSCF5851-64454e18007f1.webp Foto: Dražen Plavšić

Veliki broj ljubitelja srpskih pesama i srpskog kola, okupio se u strogom centru Graca, u prelepoj dvorani “Dom im Berg” sa samo jednim uzvišenim ciljem.

"Ovo je jedna velika manifestacija gde je došao veliki broj ljudi iz čitave Austrije, Beča, Klagenfurta, kao i Slovenije, Srbije, Banjaluke, imamo goste sa raznih strana. Ono što jeste važno je da se mi povezujemo i da smo svakog dana u suštini jači, da udružujemo naše snage", kaže Stefan Koprivica iz  Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe Austrija“.

Događaj je organizovan i uz veliku pomoć KUD "Sveti Sava“ ali i predstavništva Republike Srpske u Austriji.

"Mi nastojimo da operativno, finansijski i na bilo koji drugi način da im pomognemo organizaciji i da dovedemo prijatelje društva Republike Srpske", dodaje Mladen Filipović iz Predstavništva Republike Srpske u Austriji.

Oni koji nisu u mogućnosti da pomognu ili da dođu na ovakve manifestacije, mogu sve informacije pronaći na sajtu humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“.
 


"Opremamo domove, pomažemo kako bi oni imali normalnije uslove za život, a deca da imaju lepše detinjstvo", pojašnjava Marija Morović, predstavnik humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“

"Sve nas je više i sve više ćemo da pomažemo našim sunarodnicima u matici i širom Balkana i praktično nećemo stati dok neiskorenimo siromaštvo", zaključuje Stefan.

Ovakve manifestacije najbolji su pokazatelj koliko je bogata naša kultura, a i koliko možemo da pomažemo sve one kojima je pomoć potrebna - samo kada smo udruženi. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()