Ima li u Srbiji vode koja je izvazvala trovanje u Hrvatskoj: Stigla reakcija iz NOPS

Prvo je potrebno da proveru proizvoda uradi sam proizvođač, posle čega nadležne inspekcije uzimaju uzorak

09.11.2023. 14:44
  • Podeli:
punjenje vode, flaširanje vode, fabrika vode, voda, plastična flaša, flašica - shutterstock-654cc546e4bbb.webp Foto: Shutterstock

Pravni savetnik Nacionalne organizacije potrošača Srbije (NOPS) Marko Dragić izjavio je danas da, prema dostupnim podacima proizvođača i trgovaca, gazirana voda koja je izazvala nekoliko slučajeva trovanja u Hrvatskoj, ne bi trebalo da se nalazi na srpskom tržištu, jer je punjena u Austriji, a ambalaže koje se pune u toj zemlji ne dospevaju na tržište Srbije.

Na pitanje Tanjuga ko i kako kontroliše pića koja se uvoze iz drugih zemalja, a prodaju se na srpskom tržištu, Dragić je odgovorio da je prvo potrebno da proveru proizvoda uradi sam proizvođač, posle čega nadležne inspekcije uzimaju uzorak.

Ukoliko se, kako je objasnio, ispune svi standardi sa svim zakonima i pravilnicima koji su potrebni prilikom bezbednog plasiranja proizvoda na tržište, tada se smatra da je proizvod bezbedan i da može dalje da se plasira.

"U ovom trenutku ne znamo tačno gde je nastao propust, da li je nastao propust u proizvodnji pa se samo tako proizvod plasirao, ili je način distribucije i samog skladištenja prouzrokovao da do ovog dođe, tako da je odgovornost delimično podeljena", izjavio je Dragić.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()