Intenzivna saradnja da bude još jača: Dačić razgovarao sa generalnim sekretarom Interpola

Dvojica sagovornika su se saglasila da je Interpol nezaobilazni i nezamenljiv faktor u zajedničkim borbama protiv transnacionalnog organizovanog kriminala

15.05.2024. 11:52
  • Podeli:
jirgen štok, ivica dačić - 15 maj 2024 - foto TANJUG OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE-66448591d3de6.webp Foto: TANJUG/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa generalnim sekretarom Interpola Jirgenom Štokom kome je preneo zainteresovanost za produbljivanje saradnje sa tom organizacijom, koja je u prethodnom periodu bila intenzivna.

Dačić je tom prilikom naglasio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova pouzdan partner u borbi protiv organizovanog kriminala, navodi se u saopštenju MUP-a.

Dvojica sagovornika su se saglasila da je Interpol nezaobilazni i nezamenljiv faktor u zajedničkim borbama protiv transnacionalnog organizovanog kriminala i da je neophodno da se postojeće Interpolove baze i alati dodatno unapređuju i razvijaju.

Dačić je istakao da će MUP Srbije nastaviti rad na realizaciji projekata iz prethodnih godina i, u tom smislu, nastaviti rad na produbljivanju saradnje u budućnosti.

Generalni sekretar Interpola Štok rekao je da je Srbija u ovoj međunarodnoj policijskoj organizaciji prepoznata kao lider u saradnji, kao i da je dobar primer po svim elementima rada, a prema relevantnim podacima Interpola.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()