CeSID: SNS u Beogradu na 39 odsto, SPN 34,1 odsto

Pretočeno u mandate, naprednjacima bi išlo 49 mandata, Srbiji protiv nasilja 42, koaliciji NADA 7, listi "Mi - glas naroda" i SPS sa po 6 mandata

17.12.2023. 23:42
  • Podeli:
izbori 2023, beogradski izbori - 17 dec 2023 - vladimir šporčić tanjug (1)-657ecbc93bc43.webp Foto: Vladimir Šporčić/Tanjug

Programski direktor CeSID-a Ivo Čolović predstavio je poslednje projekcije IPSOS/CeSID-a po kojima je lista "Beograd ne sme da stane" osvojila 39 odsto glasova na beogradskim izborima, dok je lista "Srbija protiv nasilja" osvojila 34,1 odsto.

"Možemo sad već da govorimo o vrlo stabilnim rezultatima kada su u pitanju beogradski izbori. Dobili smo uzorak na već više od dve trećine uzorka, što je sasvim dovoljno da možemo da govorimo o nekoj stabilizaciji rezultata. I po zadnjem preseku možemo da vidimo da lista oko SNS-a ima 39 odsto osvojenih glasova u gradu Beogradu, što je blagi rast odnosno ono što smo imali na početku, odnosno 49 mandata", rekao je Čolović za Tanjug. 

On je naveo da je lista "Srbija protiv nasilja" osvojila 34,1 odsto glasova odnosno 42 mandata, a Srpska koalicija NADA 5,9 odsto, odnosno sedam mandata. 

Čolović je dodao da je "Mi-glas naroda" osvojila 5,3 odsto odnosno šest  mandata, dok je poslednja lista koja je prešla cenzus u Beogradu lista oko SPS-a sa pet odsto osvojenih glasova Beograđana, odnosno šest mandata. 

Ostale liste nisu prešle cenzus. 

"Najbliža tome je lista koju čine koalicija Dveri i Zavetnici koja ima 2,6 odsto, dakle ona je već u nekom padu u odnosu na prethodni presek što pokazuje da će veoma teško preći cenzus u Beogradu kada se prebroje svi rezultati sa svih biračkih mesta", zaključio je Čolović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()