Dačić: Stojim iza svega što sam pričao i pre 33 godine, zato što je sve to bila istina

Predsednik SPS sebeo opisao kao dečaka iz radničke, seljačke porodice koji je birao da bude najbolji učenik niške gimnazije i najbolji student beogradskog fakulteta

21.11.2023. 13:50
  • Podeli:
ivica dačić, predizborna kampanja u mrčajevcima - 21 nov 2023 - foto TANJUG Informatvina služba GO SPS-655ca787c845f.webp Foto: Tanjug/Informatvina služba GO SPS

Predsednik SPS Ivica Dačić rekao je danas da se za njega ova politička kampanja ne razlikuje ni od jednog dana tokom njegove duge i bogate političke karijere, jer je od početka svog prisustva na političkoj sceni uvek mislio, osećao i govorio stvari u koje veruje i za koje se svaki dan bori.

"Svaki dan koji sam proveo na političkoj sceni u Srbiji je bila moja predizborna kampanja, odnosno građenje moje političke ličnosti i politike SPS-a. Ja stojim iza svega što sam pričao i pre 33 godine, zato što je sve to bila istina", rekao je Dačić u obraćanju u Mrčajevcima, u okviru predizborne kampanje, govoreći o svom političkom angažovanju. 

Dačić je naglasio da veruje u istinitost svojih i stavove SPS-a, za koje je rekao da počivaju na dva osnovna principa, a to su socijalizam i patriotizam.

On je kazao da je ideja socijalizma mogućnost da svaki čovek može da živi od svog rada i da svako dete, bez obzira u kom kraju Srbije živi i kakvog su ekonomskog statusa njegovi roditelji, ima iste šanse za uspešan život.

Dačić je tokom govora naveo sopstveni primer, a sebe opisao kao dečaka iz radničke, seljačke porodice, koji je birao da bude najbolji učenik niške gimnazije i najbolji student beogradskog fakulteta.

Dačić je rekao da je uspeh stvar ličnog angažovanja, želje i vere u sebe, kao i socijalistički principi po kojima se u to vreme živelo, a koji su podrazumevali besplatno školovanja, besplatnu zdravstvenu zaštitu, sigurno radno mesto, rešavanje stambenog pitanja, socijalni fondovi za one koji nemaju, principi su za koje je rekao da se i danas zalaže.

"Vrednosti koje su iznad vremena i prostora moraju da budu imperativ po kome se humano i pošteno živi i to su vrednosti u koje Socijalistička partija Srbije veruje i za koje se bori", poručio je Dačić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()